Cu ceva timp in urma am inceput sa caut informatii despre filtrele necesare in cazul utilizarii in concursuri a doua emitatoare, fie cand lucrez singur cu ele-SO2R, fie cand participam la categoria multi-op, cum se intampla de obicei la YR8E. Exista cateva posibilitati, pornind de la clasicele filtre ICE sau  Dunestar pana la filtrele de la Array Solutions sau OMpower , care mi-au placut cel mai mult dar care sunt destul de scumpe, 820.00 €  la Wimo.

 

Pe langa acestea, am dat si de proiectul lui Bob, 5B4AGN, care ofera o parte din componentele necesare sau, daca esti norocos, si eu sunt norocos, hi, organizeaza periodic cate un "group buy" si poti obtine de la el 98% din proiect, ma exact PCB-urile, torurile, carcasa, condensatoarele si diverse maruntisuri necesare. Practic singurul lucru pe care trebuie sa-l pui tu e sarma de bobinaj, doua diametre, 1mm si 1,2mm. Si, evident, trebuie sa depui ceva efort sa le construiesti si , mai ales, sa le reglezi. Pentru ca avem toate necesare pentru operatiunea asta, am optat pentru doua seturi de filtre sub forma de kit, pretul pentru amandoua ajungand cam la valoarea unui singur filtru de la OM Power! Detalii despre group buy puteti gasi pe grupul dedicat de pe Yahoo. Daca va intereseaza, ar fi bine sa va grabiti, lista o sa inchida zilele astea. De mentionat ca puteti opta doar pentru o parte din componente, de ex condensatoarele si torurile sau doar PCB-urile, etc. Altfel, multe fotografii si informatii utile printre fisierele de pe site!

 

Dupa ce o sa primim kiturile, o sa punem detalii cu evolutia proiectului aici pe site, o sa fie o experienta din care , cu siguranta, vom avea multe de invatat.

 

Pana atunci cateva linkuri interesante despre filtre:

 

Clean Up Your Signals with Band-Pass Filters

 

Txbpf User Manual

 

Contest Band pass Filters

 

A Survey of Bandpass Filters for Contesting

 

 


k kd[ gd[ kj