Call: YR8E
Operator(s): YO8RHM
Station: YO8RNI

Class: SOSB/20 QRP
QTH: kn37is
Operating Time (hrs): 19
Location: Eastern Europe

Summary:   Compare Scores
Band QSOs Zones Countries
160:      
80:      
40:      
20: 508 23 78
15:      
10:      
Total: 508 23 78 Total Score:  85,951

 

Am participat si anul acesta in CQ WW DX CW Contest din aceiasi locatie ca si anul trecut, "buncarul" lui Bob, cu aceiasi dotare, K3 @ 5W, OB12-6, categorie de participare SOSB 20m AS QRP. Orice s-ar spune dar K3 are o receptie excelenta, ceea ce ajuta in conditiile lucrului QRP (nu ca n-ar ajuta si la QRO..:P ).

Am inceput concursul cu gandul la ce voi face si cum ma voi descurca si anul acesta stiind cat de greu este sa "concurezi" la DX-uri cu statiile puternice (chiar si cu cele ce au 100W!). Dar cateodata ma surprind de cata rabdare si calm dau dovada incat nu ma recunosc, eu fiind de fel o fire sanguina... :D Reteta a fost sa tratez totul, la fel ca anul trecut, ca fiind o joaca si ce o iesi aia va fi (e o chestie psihologica). Nu e mai putin drept ca doream sa fac cat mai multe legaturi dar de la dorinta la putinta... este cale lunga. Cel mai greu este in prima parte a concursului cand vad cat de greu se strang qso-urile si implicit punctele. Dar pe masura ce se umple "tolba" incep sa capat incredere.

Si anul acesta am stat la apel o parte din timp, e drept mai mic fata de cel de la RX, ceea ce mi-a adus, printre altele, cateva legaturi nesperate. Bunaoara, cum stateam si faceam apel asa linistit deodata imi raspunde PJ2T pe care l-am lucrat fara nici o problema, chiar daca eram cu antena catre NW, lucru care imi intareste ideea ca in QRP este valabila vorba "sa fii la locul si momentul potrivit". Apropo de orientarea antenei, am avut surpriza sa lucrez statii dintr-o directie cu antena orientata in cu totul alta directie si nu neaparat pe long-path. Dintre "bunatatile" lucrate si gasite in log mentionez: 9G5W, 5X1NH, C6AGU, CW5W, HH2AA, WL7A, ZM4T, V26K, PJ2T, PJ4Y, YW4D... Poate pentru o statie QRO sunt floare la ureche dar stiind ca in cateva pile-up-uri am reusit sa ma strecor si sa lansez indicativul YR8E printre altii cu puteri mari si sa fiu "nominalizat", este ceva.

Scorul este putin mai slab ca cel de anul trecut, la fel si numarul zonelor si tarilor, dar cred ca propagarea a fost si ea ceva mai slaba. Timpul de lucru a fost unul "normal de serviciu" 7:30-16:30 sambata si 7:15-17.

Mai jos aveti doua imagini cu ceea ce am realizat si o statistica privind ponderea statelor lucrate (tnx YO8RNI). Ca intotdeuna statiile americane au fost cele care m-au saltat in punctaj. Surprinzator, pe pozitia a doua sunt statiile din DL, loc care credeam ca este ocupat de UA (acestia pierzand in clasament datotita divizarii corespunzatoare celor doua continente).

Una peste alta a fost inca un concurs in care am auzit indicative cunoscute din alte concursuri, unde am intalnit indicative noi, nestiute de baza de date, fapt ce nu poate fi decat imbucurator dovedind o crestere a numarului participantilor, concurs in care ca de obicei am avut probleme cu statul in scaun din cauza afectiunilor lombare (cu toate ca Bob are un scaun directorial foarte comod), in care am fost de multe ori una cu tcvr-ul si antena incercand ca prin starea de spirit sa determin raspunsul unei anumite statii.

 

P.S.

Rezultatul din CQ WW CW Contest in 2017 nu este cel asteptat, cu atat mai mult cu cat de pe locul 2 in lume, dupa verificarea finala, am "cazut" pe locul 4 (E74Y care este pe primul loc a avut 4 elementi la antena, dublu fata de mine, iar acest lucru si-a spus cuvantul). Am pierdut puncte pretioase (~20.000 puncte) din cauza de lipsa log de la unii participanti, a greselilor de receptie a indicativului YR8E (care a fost "botezat" in fel si chip :)) ), a zonei trecuta gresit in log (nu-mi explic cum ca doar programul ti-l da "pe tava") si alte greseli, la care se adauga si cele proprii datorate oboselii din timpul concursului. Aceasta "decadere" nu poate sa nu ma mahneasca, fiind stiut cat de greu se aduna fiecare punct la categoria QRP, cat este de dificil de lucrat astazi la aceasta categorie printre "crocodili" care au KW-tii in antena.
Pe de alta parte ma bucura faptul ca numarul qso-urilor facute de mine este cel mai mare de la categoria SA QRP 20m (485), dar totodata trebuie sa regandesc strategia in ceea ce priveste "colectarea" numarul zonelor si statelor la care nu stau foarte bine.

Fotografia postată de Mihai Mugurel.

 

yo8rhm

Mugurel


k kd[ gd[ kj