Dupa cativa ani de pauza in acasta banda mi-am propus sa particip in cele doua concursuri din titlu. Din pacate pentru mine, din fericire pentru el, Bob a plecat in concediu, fiind planificat din timp, ramanandu-mi sarcina de a reprezenta indicativul YR8E din  /P.

Ziua de sambata in care am pregatitit iesirea s-a prezentat frumoasa, propice unei iesiri in portabil. Din pacate spre dupamiaza, dupa ce am incarcat toate cele necesare in/pe masina, vremea a inceput sa dea semne ca nu mai vrea sa tina cu mine. Astfel ca, in momentul ajungerii in locatia de concurs s-a pornit o ploaie cu stropi mari si desi care nu dadea semne ca ar fi avut de gand sa se opreasca prea curand. Dupa o ora de stat de vorba cu gazdele din acea locatie, vazand ca s-a pus serios pe ploaie, am facut cale intoarsa catre casa. Odihna, daca poate fi numita asa, de peste noapte a fost fragmentata de treziri dese pentru a ma asigura ca segmentele pilonului si ale antenei mai sunt pe masina, asa cum le lasasem de cu seara, in speranta ca a doua zi vremea se va indrepta si ma voi putea intoarce la locatia de concurs.

Cand m-am trezit dimineata, pe la ora 6:30 ora locala, am constatat, vorba povestitorului  "ca soarele era de o sulita ridicat". N-a durat mult si eram in drum catre locatia aleasa, KN37KS. Am ajuns pe la ora 7:30 CFR si m-am apucat, ajutat de gazda pe a carui teren am poposit (un platou cu pasune, linistit, fara retele electrice, avand inaltimea de 225m, dar cel mai important lucru e ca avea deschidere in toate directiile), sa montez si sa inalt pilonul cu antena. In fine, pe la  ora 6:49 UTC am stabilit prima legatura. Initial am vrut sa folosesc calculatorul pentru operare dar in ciuda umbrelei care ma proteja nu reuseam sa vad prea bine ce era pe ecranul sau. Intrun final, dupa mai multe solutii testate m-am intors la varianta calculatorului.

Setup-ul a fost urmatorul: TCVR IC7200 (~50-60W) ceva mai mult ca la QRP  :P, antena yagi 5 el. DK7ZB up 6m, altitudinea 225m.  Bilant: 125 QSO, 203281 puncte, ODX D4C Cape Verde (5811Km), care venea foarte tare, astfel ca nu aveai cum sa-l ratezi. Am operat 100% in CW. Se putea si mai bine,  tinand cont ca am ratat statii din diferite motive tehnice, unul din ele fiind oprirea generatorului electric chiar in mijlocul unui QSO, carburantul din rezervor fiind terminat.

Per total a fost o iesire relaxanta in natura, unul din scopuri fiind testarea acelei locatii in ceea ce priveste posibilitatea de a participa de acolo in concursurile VHF/UHF. Nu a lipsit curiozitatea unor localnici care isi gaseau diferite treburi prin preajma, doar or afla ce se intampla acolo pe deal...

Mugurel - YO8RHM

 

Cateva imagini.

  • Locatia_de_concurs
  • locatia_de_concurs2
  • operatorul_YO8RHM
  • partea_de_calcul
  • postul_operatorului

k kd[ gd[ kj